Aanstekelijk

Al enkele maanden plaats ik geregeld een berichtje op Twitter, en daarmee ook op Facebook, als ik weer iets opruim. Die berichtjes worden blijkbaar niet alleen gelezen, maar werken ook aanstekelijk. Vanuit verschillende hoeken laten mensen me blij weten dat zij ook aan het opruimen zijn geslagen. Het begint dan altijd met eens een keer heel kritisch te kijken naar wat er allemaal in de loop van de jaren de woonkamer, slaapkamer, badkamer of garage in is geslopen. De hoeveelheid ‘troep’ die weg kan, voelt onverminderd als een opluchting.

Enthousiasme werkt aanstekelijk en voor de lange termijn ook beter dan dwang. Beperk je, op het moment dat je hebt besloten op te ruimen, enkel tot het wegdoen van je eigen spullen. Waarschijnlijk kun je daar de komende weken wel mee vooruit en je zult zien dat je huisgenoten vanzelf mee gaan doen als je laat zien hoe blij je ervan wordt.

 

 

 

Advertenties