Winkelen

Doelloos winkelen vind ik een inspiratieloze vrijetijdsbesteding die ook nog eens veel tijd en geld kost. Ik ben er dan ook nooit een groot fan van geweest. Winkelen vind ik alleen leuk als ik ook echt vind waar ik naar zoek.

Mocht je wel een shopaholic zijn en ook op de meest druilerige koopzondagen in de stad te vinden zijn, dan zul je merken dat met het afscheid nemen van alle spullen die je niet blij maken, ook de behoefte om te winkelen naar de achtergrond verdwijnt. En dat is eigenlijk niet meer dan logisch.

Zonder alle vertroebelende rotzooi zie je wat je allemaal al hebt en hoe rijk je dus al bent. Door het overzicht wat je hebt, word je zelfs creatiever. Dat ene bloesje past eigenlijk perfect bij die rok. En heb je echt een kruidenschaar (het bestaat echt!) nodig als je over goede messen beschikt?

Misschien zijn er nog een paar dingen die op je wensenlijst staan. Daar kun je dan heel gericht naar zoeken of gewoonweg op je pad laten komen.

Advertenties