Minimalisme

Een minimalistische levensstijl staat voor mij gelijk aan een rijk leven. Het is een leven zonder rotzooi. Een leven in een omgeving waar je je thuis voelt, die je zo hebt ingericht dat je er tot rust kunt komen, lekker kunt leven, creatief kunt zijn en zelfs met plezier kan werken.

Een minimalistische levensstijl is niet een leven zonder spullen, maar met enkel die spullen waar je blij van wordt, die je comfort bieden. Ik zit dus niet op een kleedje in een verder lege woonkamer, maar heb ook niet veel tierelantijnen die op mij onrustig overkomen. Ik hou van ruimte en leegte.

Behalve dat je woonomgeving je rust biedt, zorgt een minimalistische levensstijl er ook voor dat je niet constant op jacht hoeft naar weer nieuwe spullen. Als je echt kritisch kijkt naar waar je blij van wordt en alles weert wat niet aan dat criterium voldoet, zul je ook zien dat je eigenlijk alles al hebt en dat er geen reden is om daar nog meer spullen aan toe te voegen.

Blij zijn met wat je hebt, maakt je ook geestelijk rustiger. Door zelf te bepalen wat je ‘nodig’ hebt, laat je je een stuk minder snel van de wijs brengen door wat anderen allemaal hebben. Het gevoel van rijkdom zit immers in jezelf en is niet te koop.

Advertenties