Verzorgingsproducten (1)

De meeste badkamers die ik gezien heb, staan vol aangebroken en half gebruikte flessen shampoo, crėmespoeling, douchegel, badschuim en bodylotion. In veel gevallen is de vrouw des huizes ‘schuldig’ aan deze verzameling, die eerder groeit dan slinkt. In de regel houdt de man het bij een enkele fles hair & body wash, die hij tot de laatste druppel opmaakt voordat een nieuwe in gebruik wordt genomen.

Veel vrouwen zeggen het fijn te vinden af te kunnen wisselen. De praktijk leert echter dat wij – ook vrouwen – gewoontedieren zijn en blijven teruggrijpen op het product dat ons bevalt. We maken wel eens een uitstapje, maar komen daar snel weer van terug, omdat het idee van het uitstapje vaak fijner is dan de praktijk uitwijst.

De zee aan flessen en potten geeft de badkamer een rommelige indruk. Veel van de spullen zijn al zolang in onmin geraakt, dat ze enkel nog stof aan het verzamelen zijn. Immers, een volle badkamer maakt niet zo lekker schoon.

Om weer een nette en overzichtelijke badkamer te krijgen doe je het volgende:

  1. Alles waar zichtbaar stof op zit of waarvan je zeker weet dat je het al heel lang niet gebruikt hebt en ook zeker niet gaat gebruiken binnen nu en een week gaat de afvalcontainer in. Zadel een ander nooit op met deze halflege, oude producten.
  2. Orden vervolgens alles wat je overhebt op soort en berg dit overzichtelijk op op een plek waar je gemakkelijk bij kunt, liefst in of dichtbij de badkamer.
  3. Neem jezelf voor dat je niets nieuw meer mag kopen of in gebruik mag nemen totdat de categorie op is.
  4. Neem de meest lege fles of pot uit je verzameling en plaats die voor gebruik in de badkamer.
  5. Als die fles of pot op is, neem je de daarna meest lege fles.

Het zal je verbazen hoe lang je nog met alles kunt doen wat je in huis hebt. Ook zal het een soort sport worden om je verzameling te zien slinken.

Als alles op is en je ook door je voorraad nieuwe producten bent, koop dan dat ene product waar je echt blij van wordt. Koop bij voorkeur geen XL-verpakking, maar een handzamer formaat. Zo kun je jezelf snel trakteren op iets nieuws en behoudt het product zijn kwaliteit.

Advertenties