Voorraden

De meesten van ons zijn opgevoed met het idee dat je altijd een voorraad moet hebben ‘voor het geval dat’.

Nu wil het geval dat dat geval maar zelden ook echt gebeurt. Je zult vast een keer onverwacht bezoek krijgen of later thuis zijn dan gehoopt, waardoor je geen zin meer hebt om een hele maaltijd te koken. In onze huidige tijd is er dan altijd wel een supermarkt open waar we op die momenten terecht kunnen. Daarnaast maakt juist het ‘gebrek’ aan mogelijkheden creatief. Als je maar weinig in huis hebt, dwing je jezelf om van niets iets te maken. En dat pakt vaak beter uit dan iets opdiepen uit je inmiddels verlepte voorraad.

Dit geldt in ieder geval voor alle producten uit het segment food. Mijn advies is dan ook om de voorraad te beperken tot wat je in twee weken tijd opmaakt, waarbij je enkel voor droge pasta, rijst en dergelijke een uitzondering kunt maken. Hiervoor houd je een voorraad van hooguit een maand aan.

Ook het aanhouden van grote voorraden non food is alleen maar ruimteverslindend en vaak ook zonde van het geld, of het nu gaat om toiletpapier, wasmiddel of schoonmaakproducten. De meeste supermarkten hebben wekelijks aanbiedingen. Maak daar vooral gebruik van, maar koop van deze non food-producten niet meer dan je binnen hooguit 6 maanden ook daadwerkelijk opmaakt. In die tijd is er allang weer een andere aanbieding om je zo beperkt mogelijke voorraad budgetvriendelijk aan te vullen.

 

Advertenties