Verzorgingsproducten (2)

Het afgelopen jaar ben ik ‘afgekickt’ van een aantal verzorgingsproducten en ik vaar er wel bij. Ook mijn omgeving heeft ee volgens mij geen last van.

Voorheen werd iedere douchebeurt afgerond met een goede laag bodylotion. Er vast van overtuigd dat mijn huid trekkerig en droog zou blijven zonder het spul. Omdat het me op een gegeven moment tegenstond, ben ik eerst ’s avonds met het invetten gestopt en na een poosje ook ’s ochtends. Het resultaat na een paar weken: mijn huid voelt nu zelfs direct na het douchen fijn aan. Het lijkt erop dat mijn huid zichzelf nu beter onderhoudt.

Douchegel heb ik vervangen door een blok goede zeep. Met een blok van 250 gram doe ik zeker 3 maanden.

Ook de conditioner of olie die ik na het douchen in mijn haar smeerde heb ik verbannen. Tenslotte ben ik mijn lange haar met heel veel minder shampoo gaan wassen. Met een beetje shampoo ter grootte van een euromunt wordt mijn haar helemaal schoon en blijft het zacht en goed doorkambaar. Met deze hoeveelheid kan ik een jaar doen met een fles shampoo van 500 ml.

Ik gebruik nu enkel nog een heel klein beetje dagcreme en natuurlijk deodorant.

Ook het minimaliseren aan de voorkant geeft lucht in de badkamer. Hoe minder producten je gebruikt, hoe minder je ook hebt rondslingeren. Daarbij kost het ook nog eens minder en hoef je geen tijd te besteden aan het in huis krijgen van de spullen.

Met welke productverslindemde gewoonte wil jij stoppen?

 

 

Advertenties