Altijd opgeruimd

Ook nu ik na zo’n twee jaar en verschillende opruimrondes aardig op orde ben, blijf ik dingen tegenkomen die me niet meer passen. Letterlijk en figuurlijk.

Ik heb daarom altijd een grote tas (die ook weg mag) of een bananendoos op mijn werkkamer staan waar ik alle spullen in doe die ik niet meer nodig heb. Dat kan uiteen lopen van kleding tot oude keukenspullen of tijdschriften. Eens per maand of als de tas of doos vol zit, rijd ik langs de kringloopwinkel om hem daar af te geven.

Op deze manier kan ik spullen die ik tegenkom, waarvan ik weet dat ze weg mogen, gelijk ook die bestemming geven. Ze hoeven niet te wachten tot een volgende grootscheepse opruimactie. Daarnaast merk ik dat het prettig vind om de spullen voor de zekerheid nog even in huis te hebben. Hoe meer ik me bezig houd met het opruimen, hoe sneller ik beslis dat iets weg mag. Om te voorkomen dat ik iets te rigoureus aan de slag ben, krijgen de spullen nog even de gelegenheid om hun nut te bewijzen. In vrijwel alle gevallen doen ze dat niet, maar die zekerheid is toch ook wel prettig

 

Advertenties