Opruimen of opbergen

Een opgeruimd huis betekent in de regel dat alle overbodige spullen aan het zicht onttrokken zijn en diep weggestopt zijn in kasten en garages en op zolders. Geef mensen het compliment dat hun huis zo mooi opgeruimd is en in de regel antwoorden ze: “Kijk maar niet in de kastjes, want daar staat alle rotzooi.” Opbergen is dus nog geen opruimen.

Berg enkel die spullen op waar je blij van wordt en berg ze op zo’n manier op dat je ze niet alleen gemakkelijk kunt pakken, maar dat je ze ook gemakkelijk kunt terugzetten. Het gemak waarmee je ze kunt pakken én opbergen zorgt ervoor dat je de spullen ook daadwerkelijk zult gebruiken.

Alle spullen die je wilt houden, verdienen een eigen, specifieke plek. Op die plek horen ze. Respecteer die plek en zorg ervoor dat ze na gebruik ook weer op die plek teruggezet worden.

Advertenties